Version 2
Ransomware koster tysk patient livet: Døde under overflytning til andet hospital
9/18/2020Det kan betyde forskellen på liv eller død, når hospitaler angribes med ransomware.
Første fælleseuropiske dom om netneutralitet: Telenor i Ungarn skal stoppe salg af internetpakker
9/18/2020Det er Telenor selv, der har bragt sagen for den europæiske domstol efter en lokal dom fra den ungarske tilsynsmyndighed.
Twitter indfører sikkerhedstiltag for at forhindre valgkaos
9/18/2020Det sociale medie Twitter stiller krav til bedre sikkerhed for »højt profilerede profiler« forud for præsidentvalget i USA.
Britisk efterretningstjeneste til universiteter: Beskyt jer selv mod ransomware
9/18/2020Den britiske it-myndighed NCSC advarer landets skoler og universiteter om en stigende trussel for ransomware-angreb.
KU’s CISO: »Informationssikkerhed handler om meget mere end it«
9/18/2020Når organisationer placerer deres CISO under it-chefen, så kan det går ud over informationssikkerhedens kvalitet, advarer Poul Halkjær Nielsen, CISO på Københavns Universitet.
Blog: Fairtrade Data
9/17/2020Som AI specialist er jeg meget optaget af hvordan træningsdatagrundlaget for de løsninger jeg laver er så afgørende, og samspillet med at orkestrere disse og lave de egentlige AI-løsninger. Jeg har sidenhen beskæftiget mig med om indhentning og anvendelse af data er etisk, men der er en dimension...
Hver tredje dansker har tjekket sundhedsoplysninger på nettet
9/17/2020Danskerne tjekker flittigt egne sundhedsoplysninger på nettet, hvor der er adgang til blandt andet laboratoriesvar, medicinkort og henvisninger. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik.
Sønderlemmende kritik af statens it-projekter: Urealistiske forventninger til milliongevinster
9/17/2020De danske ministerier er alt for dårlige til at realisere de milliongevinster, der loves i statslige it-projekter. Særligt i Forsvarsministeriet, Justitsministeriet og Skatteministeriet er den gal, lyder det i ny beretning fra Rigsrevisionen.
USA sigter syv personer for hacking af 100 virksomheder verden over
9/17/2020Ifølge USA har en gruppe kinesiske hackere udført it-angreb mod over 100 virksomheder og organisationer i verden. Hackerne har haft forbindelse til kinesiske myndigheder, lyder anklagen.
Forsømt sikkerhed på hjemmekontoret gør arbejdspladsen sårbar for it-angreb
9/17/2020Mange glemmer it-sikkerheden, når de arbejder hjemmefra, og det udgør en risiko for hackerangreb mod arbejdspladserne. Sådan lyder konklusionen på en undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro.
Lone hacker Bang & Olufsen: »Jeg går efter de samme sårbarheder som de kriminelle«
9/17/2020Virksomheder nedprioriterer ofte den defensive del af sikkerhedsarbejdet, mener sikkerhedsarkitet Lone Juul Dransfeldt Christensen, der dagligt forsøger at hacke Bang & Olufsens it-systemer.
Blog: Kage i statistikken
9/16/2020I starten af september kunne B.T. fejre, at de har vippet Ekstra-Bladet af tronen som Danmarks største website ifølge Dansk Online Index, der er brancheforeningen Danske Mediers trafikmåling. Men knap var champagneflaskerne tømt, før konkurrenter og godtfolk gav sig til at studere målfotoet. Og d...
Ursula von der Leyen slår fast: Europa skal føre an på det digitale – ellers bliver vi tvunget til at følge andre
9/16/2020Kommissionsformand Ursula von der Leyen fandt tid til at udstikke flere digitale retninger for fremtidens EU i en tale, der ellers bar tungt præg af pandemi, klima og geopolitik.
Blog: # Little Thumb attack - smittestop apps
9/16/2020Det officielle lydspor til dette indlæg er Daft Punk Random Access Memories, start evt med Motherboard https://www.youtube.com/watch?v=wz7YiQdNmZ8&list=PLxws1M2-zjAPNbXeJrH_TT... Lad mig starte med at sige, Jeg ved IKKE om nedenstående gælder for den danske Smittestop app, men det er meget sand...
Blog: PHK → 💌 → EU
9/16/2020Jeg havde lejlighed til at studere EU parlamentets indre pølsefabrik indgående da vi i slutningen af firserne opgraderede deres netværk fra OSI protokoller til TCP/IP og det gjorde mig ikke ligefrem til en større fan af EU. Men jeg fik stor respekt for nogle af de folk der kæmpede bravt for at g...
Singapore vil teste obligatorisk corona-tracking som adgangskrav til events
9/16/2020Singapore har lanceret en fysisk enhed til smitteopsporing som supplement til appen. samtidig er der blevet annonceret en forsøgsordning, hvor tracking-løsningerne bliver obligatoriske for at deltage i udvalgte events.
Blue Water Shipping ramt af it-angreb: Lukker egne systemer ned
9/16/2020Et it-angreb mod Blue Water Shipping har fået virksomheden til at lukke ned for en række it-systemer.
Rigsrevisionen revser Skat: Økonomien sejler i kæmpe it-projekt
9/16/2020Skatteministeriets nye it-system til ejendomsvurderinger blev for nylig udskudt endnu en gang, og de nye vurderinger kommer således ikke alligevel i år. Nu retter Rigsrevisionen en skarp kritik mod ministeriet for ikke at have styr på økonomien i det gigantiske it-projekt.
20.000 dialoger og syv opdateringer: Første måned med Danmarks største kommune-chatbot
9/16/2020Danmarks største kommunale chatbot gik i luften 10. august i kommuner rundt om i landet. DigiTech har talt med projektleder Torben Glock om, hvordan det er gået.
Dansk sikkerhedsguru laver egen spoofing-tjeneste: »Det er nemt og uhyre effektivt«
9/16/2020Det er for nemt at oprette en helt legal spoofing-tjeneste i Danmark, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Dubex.
Hundredevis af danskeres oplysninger indsamlet af kinesisk it-virksomhed
9/15/2020En kinesisk it-virksomhed, der leverer efterretninger til den kinesiske hær, har indsamlet hundredevis af højtstående og indflydelsesrige danskeres oplysninger.
173.000 patienter kan være omfattet af sikkerhedsbrud i Region Syddanmark
9/15/2020En række sikkerhedsbrud i Region Syddanmark, der blev lukket i løbet af sommeren, kan have betydet, at 173.000 patienter har fået delt følsomme personoplysninger med medarbejdere i regionen.
Danske firmaer sælger kinesiske overvågningsprodukter, der er sortlistet i USA
9/15/2020En række danske virksomheder sælger overvågningsprodukter fra kinesiske producenter, som er sortlistede i USA.
Lektor om forskeres GDPR-frustration: Hovedproblemet er, at gældende regler ikke blev overholdt
9/15/2020GDPR begrænser danske forskere, men det skal den også, mener lektor i persondataret. For ellers kan det gå ud over borgernes tillid til forskningen.
Fire år forsinket: Danske myndigheder kæmper fortsat med ISO27001-implementering
9/14/2020Mere end halvdelen af alle myndigheder slider fortsat i det for at få implementeret ISO27001-standarden, der har været obligatorisk siden 2016. Det viser den seneste måling fra Digitaliseringsstyrelsen.
Nvidia køber Arm for 40 milliarder dollars
9/14/2020Chipproducenten Arm bliver en del af Nvidia efter en milliardhandel.
It-firma forsøgte at skjule læk af forsikringsdata på danske kunder
9/14/2020Dansk it-virksomhed mente, at det var unødvendigt at orientere Datatilsynet om et stort læk af forsikringskunders oplysninger.
Corona-krisen forsinker kæmpe EPJ-projekt i Syddanmark
9/14/2020Danmark bliver i løbet af de kommende år delt mellem to elektroniske patientjournaler. Sundhedsplatformen fra Epic i regionerne Sjælland og Hovedstaden, og Systematic i de andre. Regionerne Syd og Nord er begge i gang med at implementere Systematic-systemet - men i Syddanmark bliver projektet nu ...
Direktør i Statens It om fyringer: »Jeg skal ikke lægge skjul på, at det her bliver vanskeligt«
9/14/2020Samtidig fortæller Michael Ørnø, at sparekniven bliver ført med en rolig hånd, og at den ikke skyldes krise - endnu.
Tvivl om inhabilitet: Datatilsynet udtaler skarp kritik af ... Datatilsynet
9/11/2020Tilsynet har desuden overvejet, om Datatilsynet i virkeligheden har den fornødne habilitet til at behandle sagen.